Cloud for Good is een Salesforce.org Premier Partner en werkt exclusief met non-profit organisaties en onderwijsinstellingen om strategische Salesforce oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

IMPLEMENTATIE AANPAK

Analyse

In deze fase willen we zoveel mogelijk informatie verzamelen over jullie organisatie. Deze eerste stap is het onderzoeken van jullie CRM-strategie, huidige data en jullie werkwijze. We verdiepen ons hierbij in wat voor jullie belangrijk is ten aanzien van fondsenwerving, de achterban, vrijwilligers, evenementen, projecten, campagnes etc. Dit helpt ons om jullie organisatie, wensen, processen, workflows en rapportages beter te begrijpen. Bovendien is het belangrijk voor ons te weten wat jullie goede en minder goede ervaringen zijn met het huidige systeem. Deze bedrijfsanalyse als geheel dient als gids om samen met jullie een passend en unieke Salesforce oplossing te ontwerpen.

Ontwerp

We gebruiken onze Salesforce expertise om zorgvuldige besluiten te nemen in het maken van een ontwerp document gebaseerd op de verzamelde informatie in het analyse proces. Dit is een data model waarin je alle velden, recordtypes, workflow-regels, etc., en het systeem in haar geheel ziet voordat het gebouwd wordt. Dit ontwerp document is een uniek plan voor het systeem in jullie organisatie. Gedurende de implementatie is dit document waardevol voor zowel Cloud for Good als jullie organisatie, om de structuur en de layout van het systeem te begrijpen.

Bouw

In deze fase bouwen wij het systeem op basis van het op maat gemaakte ontwerp document. Hierbij kan het gaan om custom fields, objects, VisualForce pagina’s, workflows, integratie met andere systemen, communities en meer. We focussen ons erop dat de oplossing helemaal voldoet aan de wensen van jullie organisatie, gebruiksvriendelijk is en gemaakt om met uw missie mee te bewegen.

Validatie

In de validatiefase zullen onze consultants het systeem testen. Ook krijgen jullie toegang voor het testen van het systeem, om aanbevelingen voor aanpassingen van het proces en de velden te doen. Zo kunnen we samen groeien naar de juiste Salesforce oplossing. Het is hierbij belangrijk dat we het systeem valideren op jullie huidige wensen, maar ook om rekening te houden met mogelijke wensen in de komende maanden.

Uitrol

Zodra de configuratie is goedgekeurd in de validatiefase, beginnen we de uitrolfase, waar we de goedgekeurde configuraties en installaties van de sandbox naar de productieomgeving verplaatsen. In deze fase vindt ook de datamigratie plaats. Wij zullen de layout en structuur hiervan bespreken met jullie admin. De data wordt door ons nagekeken om te verzekeren dat deze schoon is en in het juiste format op te importeren naar Salesforce. Na de datamigratie testen we het systeem om er zeker van te zijn dat de data goed is overgedragen.

Training

Onze trainingsbenadering omvat training voor toekomstige “power users” / administrators, eindgebruikers en management. Wij willen jullie leren hoe je het systeem gebruikt, in plaats van hoe het systeem werkt. De basistraining voor alle Salesforce.com gebruikers bestaat uit rondleiding Salesforce, maken van contacten, organisaties, huishoudens en evenementen, dubbelen vermijden, evenementen en registratieformulieren maken, rapporten en dashboards en hulp en training. De geavanceerde training voor één of twee “power users” bestaat uit geavanceerde rapportages, gebruikers opzetten en beheren, aanpassingen van veld- en pagina-layout en workflow automatisering.

Doorlopende Support

Salesforce is live en in gebruik genomen door jullie organisatie. Hoe nu verder? Geen zorgen. Wij hebben diverse doorlopende support-pakketten om jullie te helpen met Salesforce (bijvoorbeeld op het gebied van gebruikersbeheer, veiligheidsmanagement, analyse support, etc.). Doorlopende support service helpt jullie organisatie met manieren om het systeem beter te begrijpen en te onderhouden.

Meer weten over de juiste Salesforce oplossing voor uw organisatie? Neem vandaag nog contact met ons op!

Recente blogs

USADutch