By Ruben Schuring

Ik heb een geweldige dag beleefd op de Salesforce New York World Tour 14 december 2017. En het is belangrijk dat ik dat met je deel, want jij kan er ook veel aan hebben. Een World Tour van Salesforce is een ideale manier om geïnspireerd te worden door andere, innovatieve organisaties en te ontdekken wat zij allemaal met Salesforce doen. Je leert er ook meer over de vele third-party-apps die er te vinden zijn in de AppExchange (de ‘AppStore’ van Salesforce).

Misschien denk je wel dat het een typisch evenement is voor commerciële bedrijven, maar dat is niet zo. Alle non-profits genereren omzet, werken samen en beheren hun ‘klanten’, ook al heten ze vaak anders. De World Tour is een uitstekende gelegenheid voor organisaties van alle soorten en maten.

Hier zijn een paar highlights van de afgelopen editie in de VS (waarschijnlijk passeren ze begin/half april de revue in Amsterdam):

 • myTrailhead – Salesforce gaat het Trailhead-platform beschikbaar stellen voor andere organisaties. Zo kun je misschien wel de beste en leukste online-leeromgeving op maat maken voor de medewerkers of achterban van jouw organisatie. Denk aan een speciaal inwerktraject voor nieuwe medewerkers of vrijwilligers, of misschien wel een specifiek onderwerp wat iedereen in jouw organisatie moet leren. Kijk voor meer info op trailhead.salesforce.com/en/mytrailhead
 • Quip – Quip is een app gericht op het samen werken aan documenten. Klinkt simpel, en dat is het ook. Het is toegesneden op mobiele devices en helpt je om real-time samen met je collega’s documenten te creëren, van feedback te voorzien, te organiseren in mappen en zelfs te koppelen aan Salesforce-objecten. Echt een superhandige tool die veel inefficiëntie in je organisatie kan oplossen.
 • Enquête-integratie – Enquêtes worden veel gebruikt door non-profits. Tegenwoordig kan je voor weinig kosten belangrijke inzichten uit je achterban opvragen. Maak het nog simpeler door een tool als GetFeedback te integreren met je Salesforce-omgeving. Je kan enquêtes zo verwerken in je e-mails en op basis van de resultaten via Salesforce gelijk actie hierop laten ondernemen. Zo kun je een workflow maken dat mensen die negatieve feedback invullen direct contact krijgen met een medewerker van jouw organisatie. Salesforce-integraties helpen je om echt slimmer te werken en niet harder.
 • Non-profit, onderwijs en publieke sector-sessies  En natuurlijk zijn er allerlei sessies voor alle soorten non-profits waarin er producten worden getoond of waarin wordt laten zien hoe een organisatie Salesforce gebruikt. Hier een paar hoogtepunten van de sessies:
  • Harvard University (een klant van Cloud for Good) brengt hun zeer succesvolle Salesforce-implementatie naar een hoger plan door een speciaal ‘Center for Enablement-team’. Dit team helpt de verschillende afdelingen met ondersteuning, het kiezen van de juiste Salesforce tools en features, apps, het standaardiseren van de selectie Salesforce implementatiepartners, enzovoorts.
  • In de ‘publieke sector-zaal’ lieten presentatoren zien hoe een sociale dienst, zoals een drugs en alcohol-verslavingsprogramma, gebruik kan maken van Salesforce Einstein (Artificial Intelligence) om begeleiders te helpen begrijpen waarom sommige groepen patiënten waarschijnlijk wel of juist niet hun behandeling afmaken of terugvallen. Dit betekent dat behandelaars zelfs kunnen voorspellen of een specifieke patiënt een hoge kans maakt op een succesvolle behandeling!
  • Natuurbeschermings-organisaties presenteerden hun oplossing voor het registreren en beheren van bezoekers, leden en donoren. YAI deelde hoe zij van hun Blackbaud-omgeving naar een Salesforce-omgeving gingen en hoe dat hun groei verder ondersteunt.
 • Ontmoet het Salesforce.org-team! – Op de stand ontmoet je ook de Account Executives, Solution Engineers en Success Managers van Salesforce.org. Je kan ze alles vragen over nieuwe features of ideeën die je hebt voor jouw organisatie. In deze digitale tijd is het toch fijn om ze ook eens in levende lijve te spreken. Doe er je voordeel mee 😉

 

Cloud for Good is ook in 2018 weer aanwezig bij de Salesforce World Tour. Ben je van plan om ook eens naar een World Tour te gaan, laat dat dan even weten. We spreken graag af om een stukje samen op te lopen of je te introduceren aan mensen en organisaties die interessant voor je kunnen zijn. Zo haal je alles uit deze toch al leerzame dag!

We hopen je over een paar maanden te zien! De precieze datum (ergens in april) is nog niet definitief gecommuniceerd door Salesforce, maar zodra dat gebeurt, lees je dat hier!

Kijk ook eens naar:

 

(Blog door Lydia Alvarez)

Ruben Schuring

Ruben Schuring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

USADutch