By Lianne Aurik

Heb je al kennis gemaakt met Trailhead?
a. ehh nee
b. ja, natuurlijk
c. wat zeg je?

Als je al kennis hebt gemaakt met Trailhead, dan weet je waar we het over hebben. Het online trainingsplatform van Salesforce. Een geweldige, leuke en interactieve manier om te blijven leren!

Voor wie is Trailhead?
Trailhead is er voor iedereen die werkt met Salesforce of dat graag wil gaan doen en voor diegene die het gewoon leuk vindt Salesforce te leren kennen. Het is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden, developers en eindgebruikers: voor iedereen die gratis wil leren hoe Salesforce werkt. Oh ja, je moet wel Engels kunnen, maar gelukkig zijn Nederlanders daar goed in…

Hoe zit het in elkaar?
Hieronder zie je de homepage van Trailhead, met een aantal verschillende items. Voordat je van start gaat is het handig te weten hoe Trailhead in elkaar zit. Dat leg ik je graag uit.

Trails
Trails bestaan uit modules en projecten en vormen samen een geplaveide route om een bepaald onderwerp te leren. Zo heb je bijvoorbeeld de trail “Personalize Your Customer Journeys with Marketing Cloud” en “Keep Customers Happy with Service Cloud” en “Grow Faster with CRM’. Per trail staat vermeld in hoeveel tijd je de trail kan doen.

Modules
Modules zijn er om heel specifiek met één onderdeel aan de slag te gaan. Je hebt keuze uit maar liefst 242 modules (en regelmatig komen er nieuwe onderwerpen bij)!

Projects
Met ‘projects’ kan je direct zelf, praktisch, aan de slag. Deze hands-on projecten helpen je stap voor stap nieuwe vaardigheden te leren, om een snelle en leuke manier. Hiervoor krijg je je persoonlijke Salesforce-omgeving waarin je naar hartelust kunt klikken, ontwikkelen en experimenteren.

Superbadges
Met Superbadges kan jij je opgedane kennis en vaardigheden inzetten om zo te bewijzen dat je deze beheerst! Let op, je kan niet direct beginnen met een superbadge. Je moet deze ‘unlocken’ door eerst de benodigde badges te halen.

Trailmix
Je kan er ook voor kiezen een trailmix te doen. Stel er zelf een samen, of kies een trailmix die door een andere trailblazer is samengesteld!

Hoe kies je welke te doen?
Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn helpt Trailhead je in het zoeken naar de voor jou interesante trails/modules/projects. Je kan aangeven wat je rol is, je niveau, in welk product je interesse hebt of een speciale onderwerp selecteren. Ideaal!

Punten en badges verdienen!
Trailhead is zo opgebouwd dat je op een hele leuke manier kan leren. Per onderwerp kan je punten en badges verdienen. Bij modules sluit je af met een aantal meerkeuzevragen en test je zo direct je opgedane theoretische kennis. Heb je alle vragen goed, dan verdien je 100 punten! Bij projecten sluit je af met het uitvoeren van een taak in je eigen Salesforce omgeving. Rond je de taak goed af, dan verdien je 500 punten! En ben je toe aan de uitdaging van een Superbadge en rond je deze af, dat levert je 2000 punten op!

In jouw profiel kan je zien hoeveel punten en badges je verdient hebt. Door meer badges en punten te scoren kan je verschillende rangen halen. Doe na het lezen van deze blog je eerste module en wordt een Hiker!

Wat heb ik eraan?
Allemaal leuk en aardig die punten verdienen en badges scoren, maar wat heb je er nu eigenlijk aan?

Waar wacht je nog op? Start snel je eigen Trailhead!

 

Lianne Aurik

Lianne Aurik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

USADutch