By Ruben Schuring

Vandaag, dinsdag 19 september was de primeur van de eerste community-sprint van NPSP en HEDA in Europa. Een mooie gelegenheid voor Cloud for Good om deze tweedaagse in Londen te bezoeken.

Wat is een community-sprint?
De community-sprint is een typisch open source-evenement (Powerpoints zijn verboden) van Salesforce.org waar klanten, implementatiepartners en medewerkers van Salesforce.org samen werken aan de ontwikkeling van NPSP en HEDA. Met koffie, croissants, en veel post-it’s.

De eerste community-sprint buiten Amerika
De komst van de community-sprint naar Europa stelt de Europese markt in staat zelf mee te ontwikkelen aan de pakketen gericht op de non-profit markt. Verbeteringen en aanvullingen worden door het razendsnelle releaseprogramma soms al binnen twee weken verwerkt. Tijdens het evenement kan je als deelnemer ideeën aandragen. Gezamenlijk kies je met welke ideeën je de twee-daagse aan de slag wil gaan. In groepen ga je de onderwerpen verder uitdiepen en werken aan de uitwerking, deze producten of aanzetten worden vervolgens met het ontwikkelteam van NPSP verder uitgewerkt.

Wat wordt er mee gedaan?
De ideeën en uitwerking van de community-sprint is een co-productie van klanten, implementatiepartners en medewerkers van Salesforce. Er zijn vele voorbeelden van eerdere community-sprints in Amerika waar de uitkomsten ook verder zijn uitgewerkt en in productie zijn gezet. Een voorbeeld hiervan zijn de Engagement plans in het NPSP. De eerste ideeën hiervan zijn gegenereerd in een community-sprint. En ook de nieuwste trail ‘NPSP basics’ in Trailhead vindt zijn oorsprong in een community sprint.

De community is van grote waarde
Het inzetten van tijd en kennis wordt gestimuleerd door Salesforce en is van grote waarde voor een product wat optimaal op de markt kan worden afgestemd. Een win-win-situatie. En met de komst van deze community-sprint naar Europa zet Salesforce de deuren wijd open voor Europese enthousiastelingen om ook hun waardevolle bijdrage te leveren en mee te schrijven aan de toekomst van een product waar duizenden non-profits hun missies mee realiseren.

Geen kans om een sprint bij te wonen?
Misschien heb je wel eens gehoord van de Power of Us-Hub? Dit is een forum voor non-profit gebruikers van Salesforce. Een geweldige tool om je vragen te stellen, beantwoord te krijgen en je kennis te delen. Onder het kopje ‘Ideas’ stemmen nonprofit Salesforce-gebruikers op de beste ideeën zodat deze ook kunnen worden uitgewerkt en in een nieuwe release worden meegenomen.

 

Ruben Schuring

Ruben Schuring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

USADutch