By Lianne Aurik

Ik ben een idealist en vind het belangrijk om me in te zetten voor een betere wereld. Mijn drive om goed te doen is een belangrijke factor in het geven van richting in mijn leven. Afgelopen jaren heb ik mij met passie ingezet als medewerker van een non-profit-organisatie. En ook nu vind ik het geweldig dat ik mij bij Cloud for Good in kan zetten voor veel verschillende non-profits.

Bij Cloud for Good geloven we dat iedereen die zich toewijdt aan het verbeteren van de wereld de toegang zou moeten hebben tot de beste mensen, technologie en fondsen. Een geweldige toewijding als je het mij vraagt.

1-1-1 Filosofie

Daarbij zetten we ons graag in voor non-profit organisaties door 1% van onze tijd te geven voor het doen van vrijwilligerswerk. Hiermee sluit Cloud for Good zich aan bij de 1-1-1 filosofie van Salesforce.com. Hier kan je meer lezen over hun filantropisch model.

Een dag helpen

Als Cloud for Good Nederland besloten we een dag te helpen bij de Voedselbank Amsterdam. Afgelopen vrijdag, 15 december, was het zover: een dag onze handen uit de mouwen steken op het distributiecentrum van de Voedselbank.

Van tevoren was ik enthousiast om te mogen helpen bij deze geweldige organisatie en met eigen ogen te zien wat er gebeurt in zo’n distributiecentrum. Al snel ontdekte ik dat er ontzettend veel werk wordt verzet. Allemaal door vrijwilligers! Geweldig te horen en te zien hoe deze organisatie op vrijwilligers draait. Stuk voor stuk mensen die hun mogelijkheden inzetten om dit belangrijke werk te doen.

December is topdrukte

De maand december is, zo werd mij verteld, de spits op het distributiecentrum van de Voedselbank. De decemberactie met de ‘Vul mij-doosjes’ is een waar succes. Veel mensen vullen een doosje met lang houdbare producten, waardoor de Voedselbank iedere dag nieuwe leveringen met gevulde ‘ Vul mij-doosjes’ ontvangt.

Deze dag was ik getuige van de geweldige hoeveelheid producten die beschikbaar wordt gesteld. Onze klus was om de producten te ordenen op soort en houdbaarheid. En ja, wij zijn dan maar enkele krachten die een dag meewerken. Gelukkig zijn er nog veel meer andere vrijwilligers die zich inzetten de producten te ordenen, te verdelen en uit te geven aan de mensen die het zo hard nodig hebben.

Ontroerd

Ontroerend vond ik te zien hoe veel doosjes extra mooi waren gemaakt door kinderen, versierd met prachtige tekeningen, stickers en lieve (kerst)wensen.

Na deze dag werken verlaat ik voldaan, geïnspireerd en dankbaar het distributiecentrum van de Voedselbank Amsterdam. Bedankt voor deze dag meehelpen! Ik ben trots dat ik als medewerker van Cloud for Good ook op deze manier mij in kan zetten voor het verbeteren van de wereld.

Tot slot wil ik iedereen aanraden te doneren, in tijd, geld of beide, aan een organisatie met een missie waar jij enthousiast van wordt. Samen kunnen we zoveel goeds doen! Fijne feestdagen!

Lianne Aurik

Lianne Aurik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

USADutch