By Ruben Schuring

Vraag jij je af welke Salesforce-editie een goede match is voor jouw organisatie, en waarom? Raak je het overzicht kwijt in al die terminologie waardoor het moeilijk wordt de waarde van al die opties in te schatten? Ik laat je graag iets zien van Lightning Unlimited Edition en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Toegang tot ‘Accelerators’

Eén van de grootste voordelen van Unlimited Edition is de toegang tot de zogenaamde ‘Accelerators’. Dit betekent eigenlijk een persoonlijk adviesgesprek met een ervaren Salesforce-expert. Op dit moment (November 2017) zijn er twee Salesforce.org (dus de non-profit kant van Salesforce) Accelerators: ‘Nonprofit Success Pack Data Import’ en ‘Intro to the Higher Education Data Architecture (HEDA). Ik heb deelgenomen aan de eerste en dat bleek zéér waardevol toen ik de NPSP Data Import ging gebruiken. Het gaf ons team een flinke voorsprong en scheelde veel tijd. Waar we anders uitgebreid de documentatie in moesten duiken kregen we nu praktische oefeningen die ons erg hebben geholpen.

Maar de echte waarde zit hem in de toegang tot de algemene catalogus van Salesforce Accelerators. Je krijgt toegang tot meer dan 120 persoonlijke consultaties over onderwerpen als de gezondheid van je Salesforce-systeem, deduplicatie, etc. Je kunt zelf de onderwerpen kiezen die jouw organisatie op dat moment verder helpen. En je hoeft geen maat te houden. Het is een soort ‘All You Can Eat’-principe, maar dan mét kwaliteit. En als je het gesprek opneemt, kun je het met al je collega’s nog eens nakijken. Gratis training op maat!

24/7 ondersteuning

Heb je wel eens de neiging gehad om Salesforce op te bellen wanneer je rond middernacht met je handen in het haar zat? Dat is mogelijk, en je krijgt nog snel reactie ook. Voor de minder kritische zaken is het beter en overzichtelijker om gewoon het reguliere proces te volgen en een case via de site in te dienen.

Ongelimiteerde online training

Je krijgt een enorme hoeveelheid aan training over diverse onderwerpen, inclusief de bijpassende Salesforce-omgeving om in te testen. De meeste trainingen zijn up-to-date, sommigen zijn al wat ouder, maar allemaal zeer bruikbaar. Het aanbod is niet hetzelfde als de Salesforce University, waar je als non-profit maar liefst 50% korting op het cursusaanbod krijgt, maar met de ‘Unlimited Training’ kun je je wel degelijk goed voorbereiden op je volgende Salesforce certificaat!

Toegang tot 100+ admin-diensten

Dit is een geweldige optie voor organisaties die geen admin hebben of een bijna overwerkte. Je kan ontzettend veel verschillende en complexe dingen aan je ‘Unlimited Admin’-team vragen. Hierbij is het belangrijk dat je het Salesforce-team duidelijk kunt uitleggen of laten zien wat de context van jouw Salesforce-inrichting is. Iedereen heeft wel wat maatwerk, dus documenteer dat goed. Waarom? Elk verzoek kan namelijk belanden bij een andere persoon. Zorg dus voor een heldere taakomschrijving en achtergrondinfo.

Meer API-kracht en data-opslag

Ondanks dat het ‘Unlimited’ heet zijn er nog steeds grenzen. Iedere clouddienst kent zijn grenzen, natuurlijk, en Salesforce is daar geen uitzondering in. In dit geval krijg je meer API-calls en data-opslag. Maar wat houdt dat precies in? Qua API-calls krijg je er 15.000 plus 5.000 per licentie, per dag! Bij 20 gebruikers is je dagelijkse limiet dus 15.000 + (20×5.000) = 115.000 per 24 uur. Dat is een flink verschil met de Enterprise-licenties waar je op een limiet van 35.000 zit.

Heb je dit nodig? Dat ligt aan je data-architectuur en de API-koppelingen die je gebruikt. Logisch. Stel je hebt een extern ticket-systeem of een webshop waarbij een groot aantal API-calls onvermijdelijk is. Met Unlimited zit je gebakken. Mocht je net als de IKEA per ongeluk een kast voor vijf euro in de webshop zetten en heel Nederland klikt rond in je webshop, dan kun je eenvoudig en mét non-profitkorting extra API-ruimte regelen.

Voor data-opslag werkt het iets anders. Iedere licentie is goed voor 120 MB. Met een minimum van 1 GB. Bij 5 gebruikers krijg je dus sowieso 1 GB en als je doorgroeit naar 10 gebruikers zit je op 1,2 GB.

De Conclusie

Ongeacht hoe groot je organisatie is: de waarde van Salesforce Lightning Unlimited Edition is enorm. Maar je moet de onderdelen kennen en een actieplan hebben om ze te benutten! Ik ben Salesforce dankbaar voor de flinke korting die ze aan non-profits geven en dat ze Unlimited Edition zo bereikbaar maken voor kleine en grote wereldverbeteraars!

(Deze blog is geschreven door Sergey Erlikh, Solution Architect bij Cloud for Good Nederland)

Ruben Schuring

Ruben Schuring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

USADutch